NOVICE

3. pomembni razlogi, zakaj preiti na Varnostne kopije kot storitev (BaaS – Backup as a Service)

Medtem ko se še vedno soočamo z gospodarsko negotovostjo, si velika večina organizacij prizadeva ostati agilna. Mnoge med njimi sprejemajo oblačne sisteme v upanju zniževanja stroškov podpore kritične IT infrastrukture in s tem zmanjševanju operativnih stroškov. Vendar so ločeni lokalni sistemi, ki varnostno kopirajo podatke, slabo opremljeni in neprilagojeni na hibridna in večoblačna okolja, zato je izjemnega pomena modernizirati pristop k varnostnem kopiranju in varnostnim kopijam.

Varnostne kopije 

Varnostne kopije so eksistenčnega pomena za zaščito podatkov vsakega podjetja ali organizacije. Vendar se veliko IT ekip srečuje z zastarelo infrastrukturo, ki ne obravnava novih realnosti, s katerimi se srečujejo IT ekipe (zmanjševanje proračuna, zapletenost točkovnih rešitev in pospešeno prehajanje v oblačne sisteme). 

Nujno potrebno je posodobiti svoj pristop k upravljanju in varovanju podatkov, kar vam ponuja Baas (Backup as a Service) oz. Varnostno kopiranje kot storitev, z njo lahko posodobimo strategijo upravljanja podatkov ter zagotovimo: 

  1. Predvidljive stroške in poslovanje v negotovih časih 
  2. Enostavni prehod na hibridne in večoblačne sisteme z namenom poenostavitve varnostnega kopiranja
  3. Zaščito in boljšo analizo vaših podatkov


Predvidljivi stroški in poslovanje 

V teh časi, ko morajo biti naša spletna stran in podatki vedno dostopni, resnično ni pravega trenutka za nadgradnje, redne popravke ali vzdrževanje, ki bi povzročilo kakršni koli (že sekundni) izpad, kar je pri starejših rešitvah za varnostno kopiranje običajno. 
Za ohranitev finančnih sredstev in boljšega obvladovanja stroškov podjetja prehajajo na BaaS, ki pospešuje prehod na operativni stroškovni model s sledečimi prednostmi: 

  • Ukinitev CAPEX-a in prehod na OPEX
  • Storitev je brez skritih stroškov, vse, kar potrebujete, je že zajeto v ceno.
  • Plačate samo za zmogljivost, ki jo uporabite za zaščitene podatke, ki bi jih želeli obnoviti do najnovejše možne obnovitvene točke.
  • Izboljšanje okretnosti poslovanja, saj lahko zmogljivost kadarkoli (brez procedur ali uvajalnih ciklov) povečate ali zmanjšate.


Enostavni prehod na hibridne in večoblačne sisteme z namenom poenostavitve varnostnega kopiranja 

Temeljni vzrok, zaradi katerega pride do težav z upravljanjem s podatki ali do njihove izgube, je razdrobljena in izolirana infrastruktura – ločena strojna in programska oprema, tudi geografsko ter s tem nepopolna vidljivost podatkov podjetja. 
Za vaše razdrobljene podatke navadno skrbi več ponudnikov, kar pomeni več varnostnih kopij, shranjevanj, obnov po katastrofi, testov, analiz, nadgradenj, nepodprtih virov podatkov...vse to vodi v visoke stroške IT-ja, podjetje pa je tako lahko prepogosto finančno preobremenjeno, da bi se ukvarjalo še s prehodom v oblačne sisteme in brez enostavne prihodnje poti.

Cohesity, ki ga ponujamo tudi pri podjetju Integralis, ima rešitev za vas; Ponujamo vam eno samo, večoblačno platformo Cohesity, ki podpira samostrežniško upravljanje in infrastrukturo ter enostaven prehod v hibridni, večoblačni, sistem
Hibridni oblak je najboljša rešitev za vaše podatke iz sledečih razlogov: 

  • Odpravi razdeljenost (t.i. silose)
    Baas – Varnostno kopiranje kot storitev je zasnovano tako, da zaščiti lokalne podatke kot tudi podatke v oblaku, brez ločenih orodij, brez razdeljenosti...pri Baas gre za poenoteno varnostno kopiranje na različnih lokacijah. 
  • Varnost in učinkovitost
    Z BaaS zmanjšate stroške prenosa podatkov med lokalnimi lokacijami in lokacijami v oblaku, hkrati pa zaščitite podatke, ki mirujejo in ki se prenašajo s šifriranjem in prilagodljivim KMIP.
  • Popolna hibridna izkušnja
    BaaS za nativni oblak in Saas ter lokalno varnostno kopiranje za ostale – izkoristite en uporabniški vmesnik za upravljanje vseh.
  • Odpravite omejitve vaših virov
    Zmanjšate čas, ki ga IT porabi za upravljanje infrastrukture, in zagotovite samopostrežno varnostno kopiranje za vse ekipe in lokacije, ki imajo omejene vire, kot so npr. oddaljene pisarne. 


Zaščita in boljša analiza vaših podatkov 

Lokalne varnostne kopije, varnostne kopije v oblaku ali v SaaS običajno niso specificirane v nobenem načrtu, zgodijo se same po sebi, ko IT oddelek skuša ohraniti ravnovesje in slediti prehodu v nove tehnologije za podporo poslovanja. 

Najtežje upravljivi podatki so podatki v temi, ti ovirajo analizo in poslovno rast podjetja. Eden izmed bolj zloveščih vidikov razdrobljenosti teh podatkov je ta, da večina IT oddelkov nima natančnega nadzora o vsebini teh podatkov, njihovi lokaciji, zgodovini ali o tem, katere občutljive podatke vsebujejo. 
Ti silosi dajejo večje območje za priložnost napadov s strani kibernetskih kriminalcev in jih s tem naredijo še bolj privlačne. 

IT ekipe, ki odpravljajo takšne infrastrukturne silose, s konsolidacijo več virov podatkov na eni platformi beležijo sledeče prednosti:

  • Zaščita vseh lokacij
    Zaščitite podatke na lokaciji, v oblačnem sistemu in v oddaljenih pisarnah z BaaS. 
    S takšnim načinom imate vse svoje podatke pokrite z eno varnostno kopijo, ki združuje podatke, s čimer preprečite razdrobljenost (silose). 
  • Fleksibilna obnovitev
    DataProtect kot storitev zagotavlja prilagodljivo obnovitev množičnim ali podrobnim obnovitvam na prvotni vir ali novo lokacijo, kar zmanjša izpad z 
    Pridobite prilagodljivo obnovitev na mestu ali v oblaku, kar eliminira čas izpada, ko sistem ne deluje. 
  • Hitro iskanje in analiza podatkov
    Hitro iskanje in analiziranje podatkov čez celotni hibridni ali večoblačni sistem za boljši vpogled v poslovanje. Prav tako vam hitro globalno iskanje omogoča, da hitro najdete podatke, ki jih želite obnoviti ne glede na to, kje se nahajajo. 

Izkoristite priložnost in uporabite naše napredne storitve v oblaku ter si zagotovite skladnost, izboljšanje varnosti in si pridobite nove vpoglede v svoje podatke za izboljšanje poslovanja. 

Cohesity platformo odlikuje preprostost upravljanja s podatki, omogoča vam neomejen potencial rasti in vam ponuja napredne varnostne mehanizme. 
Več o Cohesity storitvah, ki vam jih ponujamo pri Integralisu, si lahko preberete TUKAJ.

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju, prireditvah, novih produktih, študijah primerov in ostalih ugodnostih.
Pridružite se naši skupnosti!