NOVICE

Brezplačen Cohesity Webinar - Napredna vizija shranjevanja in upravljanja podatkov

Namen našega spletnega seminarja je predstavitev, kako s podatki napredno upravljati, da je le to upravljanje na eni strani enostavno in učinkovito, na drugi pa predstavlja podporo podjetjem in njihovim poslovnim procesom. Na praktičnih primerih bomo prikazali osnovne funkcionalnosti v spletnem uporabniškem vmesniku. Izvedli bomo testni backup in restore različnih objektov v VMWare virtualnem okolju in pokazali funkcionalnosti, ki Cohesity ločijo od drugih ponudnikov.

Predmet pogovora: Cohesity – napredna vizija shranjevanja in upravljanja podatkov
Uvodni nagovor: Tarcan Serdaroglu, Cohesity Senior Director, Emerging Markets
Predavatelj: Mag. Matej Mlakar
Kdaj? 15.12.2021 ob 10.30 (AM) uri
Dolžina predavanja: 45 min
Jezik: Webinar bo potekal v slovenščini

PRIJAVA NA BREZPLAČNI WEBINAR


Podatki so ključni element vsakega poslovnega procesa, čeprav jih le manjše število podjetij upravlja strateško in varno. Številnim operativnim delovnim skupinam predstavlja težavo že izpolnjevanje osnovnih SLA predpisov. Cilj naprednega upravljanja podatkov pa je upravljanje, ki je na eni strani enostavno in učinkovito, na drugi strani pa predstavlja podporo podjetju in poslovnim procesom.

Temeljni vzroki, zaradi katerih pride do težav, povezanih z upravljanjem podatkov, ki vplivajo tako na poslovanje podjetja kot na delovanje IT ekipe, so:

  • Razdrobljena in izolirana podatkovna infrastruktura
  • Operativna neučinkovitost
  • Podatki v temi (Dark Data)
  • Neuresničene zaveze javnega oblaka
  • Pomanjkanje storitev za upravljanje podatkov na ključ

Zasnovna ideja družbe Cohesity je poenostavljenje upravljanja podatkov v podjetju z eno samo platformo, ki združuje vse vaše sekundarne podatke v enotnem sistemu upravljanja. Rešitev je zmogljiva storitev, ki jo lahko popolnoma enostavno uvedete in uporabite.

Namen našega spletnega seminarja je predstavitev koncepta enostavnega in učinkovitega upravljanja podatkov, ki predstavlja učinkovito podporo podjetjem in njihovim poslovnim procesom.


PRIJAVA NA BREZPLAČNI WEBINAR


Našteli smo samo nekatere izzive, s katerimi se srečujejo podjetja, ko poskušajo uspešno upravljati s svojimi podatki. Kot najboljšo potencialno rešitev smo ponudili pristop enotne platforme. 

Pa vendar mora ta platforma podjetjem zagotoviti dejanski nadzor nad podatki. Pot do izvajanja uspešne podatkovne strategije se v podjetju mora pričeti z zaščito njenih podatkov.

V našem spletnem seminarju bomo na praktičnih primerih prikazali osnovne funkcionalnosti v spletnem uporabniškem vmesniku ter izvedli testni backup in restore objektov v VMWare virtualnem okolju.

Cohesity DataProtect ponuja rešitve varnostnih kopij in obnovitev za vašo infrastrukturo, vse od njenega jedra do skrajnega roba. DataProtect izvrstno dopolnjuje DataPlafrom in s tem zagotavlja popolno, varno upravljanje vse od oblaka do lokalnih sistemov na enotni platformi.


PRIJAVA NA BREZPLAČNI WEBINAR


AGENDA

Uvodni nagovor
Tarcan Serdaroglu, Cohesity Senior Director, Emerging Markets
Cohesity Senior Director z izjemnimi izkušnjami dela v industriji informacijske tehnologije in storitev. Njegovo strokovno znanje zajema shranjevanje podatkov, upravljanje in razumevanje omrežij za shranjevanje ter programske opreme večjih svetovnih podjetij. 
Tarcan Serdaroglu je vrhunski prodajni strokovnjak, ki je kot računalniški inženir diplomiral na univerzi Yeditepe Üniversitesi.


Predavanje
Predavatelj mag. Matej Mlakar
 se s področjem sistemske integracije ukvarja že več kot dvajset let. Kmalu po diplomi na takratni Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo je svojo poklicno pot nadaljeval v podjetju Marand, kjer je deloval na različnih področjih integracije informacijskih sistemov, s poudarkom na operacijskih sistemih, računalniških omrežij in informacijski varnosti. Po razdružitvi podjetja Marand je nadaljeval s projekti v podjetju Integralis. Zadnja leta se ukvarja s sistemi za arhiviranje v kombinaciji z različnimi virtualizacijskimi tehnikami in operacijskimi sistemi. Po diplomi na fakulteti za elektrotehniko je opravil tudi magisterij na EPF v Mariboru iz področja poslovne informatike. Poleg službenih obveznosti tudi predava na Fakulteti za komercialne in ekonomske vede (FKPV) in višji strokovni šoli Abitura v Celju. Izdal je knjigo in celo vrsto gradiv o operacijskih sistemih in omrežjih, ki se uporabljajo kot obvezna gradiva pri predmetih, katerih nosilec je. Občasno piše tudi prispevke za znanstveno konferenco, ki jo bienalno organizira fakulteta FKPV.


Q & A
Na vprašanja bo odgovarjal mag. Matej Mlakar.
Za vse dodatne informacije o opremi ali nakupu Cohesity izdelkov vam bomo na voljo preko spletne pošte prodaja@integralis.si

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju, prireditvah, novih produktih, študijah primerov in ostalih ugodnostih.
Pridružite se naši skupnosti!