NOVICE

Brezplačni seminar v živo – Embarcadero Delphi in Python

Vabljeni, da se nam pridružite na seminarju Delphi in Python. Seminar bo potekal v živo v OOZ Vič, 10.04.2024 ob 09:30 h. Predavatelj Primož Gabrijelčič nam bo preko praktičnih primerov predstavil kako se lahko Delphi in Python izredno dobro dopolnjujeta. V Sloveniji imamo dobro oblikovano in aktivno Embarcadero skupnost, v ospredju katere je Primož Gabrijelčič. Integralis skupaj z njim redno organizira dogodke v živo ali preko spleta, ki se jih udeležujejo tako začetniki kot strokovnjaki iz vseh sfer.

Predmet pogovora: Delphi in Python 
Predavatelj: Primož Gabrijelčič 
Kje: OOZ VIČ, Tržaška cesta 207, Ljubljana 
Kdaj: 10.04.2024 ob 9:30 h 
Dolžina predavanja: 1h in 30 min (1 odmor) in druženje 
Jezik: Seminar bo potekal v slovenskem jeziku 

PRIJAVA NA BREZPLAČNI SEMINAR V ŽIVO 

____________________________________________________________________________________________

Delphi in Python 
 
Python je izjemno priljubljen zaradi svoje preprostosti, raznolikosti in močnega sistema odprtokodnih knjižnic, ki omogočajo njegovo uporabo na številnih področjih, vključno z znanostjo podatkov, umetno inteligenco, spletnim razvojem in avtomatizacijo.  

Skupnost razvijalcev nenehno prispeva k razvoju in izboljšanju jezika, kar dodatno krepi njegovo privlačnost za širok spekter uporabnikov. Kot večina večplatformnih sistemov pa ne slovi ravno po podpori za izdelavo uporabniških vmesnikov. 
 
Po drugi strani je razvojno okolje Delphi priljubljeno (tudi) zaradi enostavne izdelave uporabniških vmesnikov, a mu včasih primanjkuje zmožnost povezave z najnovejšimi tehnologijami.  

 
Zato ni presenetljivo, da okolji nista neposredna konkurenca, temveč se izredno dobro dopolnjujeta. 
 
Na predavanju si bomo ogledali: 

  • kako lahko Python in Delphi sodelujeta na dva različna načina, 
  • predstavili bomo orodji DelphiVCL in DelphiFMX, s katerima lahko v Pythonu enostavno ustvarite lep uporabniški vmesnik 
  • ter nekaj orodij (Python4Delphi, PythonEnvironments, Lightweight Python Wrappers), ki omogočajo, da kodo, napisano v Pythonu, vgradite v svoj Delphi program. 

Vabljeni, da se nam pridružite! 

PRIJAVA NA BREZPLAČNI SEMINAR V ŽIVO 

_____________________________________________________________________________________________

O predavatelju: Primož Gabrijelčič 

V Sloveniji imamo dobro oblikovano in aktivno Embarcadero skupnost, v ospredju katere je Primož Gabrijelčič. Integralis skupaj z njim redno organizira dogodke v živo ali preko spleta, ki se jih udeležujejo tako začetniki kot strokovnjaki iz vseh sfer.  

Pimož Gabrijelčič se z razvojem programov v okolju Delphi ukvarja že od samega nastanka tega razvojnega okolja. Po poklicu je programer, vendar kljub polni zasedenosti najde čas za predajanje svojega znanja s predavanji, pisanjem člankov in knjig. 

V slovenskem prostoru je dobro poznan, saj je s serijo predavanj Embarcadero Akademija začel že leta 2012. Izdal je več knjig o programiranju v Delphiju (v angleškem jeziku), ki so popularne po celem svetu. 
Spotoma pa piše tudi blog The Delphi Geek.

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju, prireditvah, novih produktih, študijah primerov in ostalih ugodnostih.
Pridružite se naši skupnosti!