NOVICE

Cohesity in varnost podatkov: pregled ključnih aktivnosti v letu 2022

Cohesity je eden izmed vodilnih ponudnikov naprednih in sofisticiranih sistemov za zaščito podatkov. Za vas smo pripravili pregled dogodkov preteklega leta, ki je prineslo številne novosti in izboljšave s področja varnosti podatkov.

Varnost podatkov v dobi digitalizacije nedvomno predstavlja eno izmed najbolj ključnih dejavnosti, ki se jo mora posluževati prav vsako resno podjetje. Eden izmed vidnejših ponudnikov zanesljivih rešitev za zaščito pomembnih podatkov je tudi Cohesity, katerega ponosni partner je tudi Integralis. Njihova glavna prednost je razvoj enovite platforme, ki omogoča upravljanje podatkov, rast in razvoj ter vzpostavitev naprednih varnostnih mehanizmov. Z le eno celovito podatkovno platformo si naročnik tako zagotovi neskončne možnosti upravljanja s svojimi podatki.


Rešitve, ki navdušijo

V podjetju Integralis d.o.o. svojim strankam ponujamo različne sistemske in integracijske rešitve, ki bistveno pripomorejo k večji zanesljivosti in stabilnosti poslovnih in tehnoloških procesov. Naročnikom ponujamo možnost izvedbe različnih storitvenih projektov, sistemske integracije, storitve v oblaku, pripomoremo k izboljšavam s pomočjo zakonitosti poslovne informatike, zagotavljamo pa vam tudi upravljanje in vzdrževanje.

Ko govorimo o varnosti podatkov pa zagotovo ne moremo mimo pametnih rešitev, ki jih je razvilo podjetje Cohesity. V svojo ponudbo smo zato vključili tri produkte, ki so se izkazali kot nepogrešljivi v številnih situacijah, ki so del varovanja podatkov. Zato so zagotovo vredni omembe in pozornosti vseh nas.


Data PlatformTM

Produkt, ki združuje podatke in aplikacije, vključno z varnostnimi kopijami, datotekami, predmeti, dev/test in analitiko na eni programski platformi. Njegova arhitektura temelji na edinstvenem porazdeljenem datotečnem sistemu SpanFS®.


Data Protect

Cohesity DataProtect ponuja rešitve varnostnih kopij in obnovitev za strankino infrastrukturo, vse od njenega jedra do skrajnega roba. DataProtect je hkrati tudi odlična dopolnitev za DataPlafrom in s tem zagotavlja popolno, varno upravljanje vse od oblaka do lokalnih sistemov na enotni platformi.


Cohesity C4000

Cohesity C4000 je hiperkonvergenčni sistem in popoln gradnik za Cohesity DataPlatform. Vsako vozlišče nudi zmogljivost, hitrost in kapaciteto trdega diska za konsolidacijo storitev shranjevanja podatkov. Po potrebi lahko prilagajate zmogljivosti in vozlišča.


Mejniki v letu 2022

Razvoj in izboljšave se, vsaj kar se tiče varovanja podatkov, nikoli ne ustavijo. Podjetja veliko svojega znanja in truda vlagajo prav v izpopolnjevanje svojih obstoječih sistemov, hkrati pa razvijajo nove, še bolj prilagojene. Ob začetku novega leta vam zato predstavljamo 12 ključnih aktivnosti, ki so jih izpostavili odgovorni pri Cohesity in so v letu 2022 pomembno vplivali na izboljšanje same podatkovne varnosti.


Zaščita pred napadi izsiljevalskih virusov

Cohesity s ponosom naznanja, da se je za njihove produkte, ki ščitijo pred napadi izsiljevalskih virusov (ang. ransomware), odločili tudi v združenju javnih šol Clayton (CCPS). Več o samem sodelovanju si lahko preberete tukaj. Naročnik se je za Cohesity odločil v želji po poenostavitvi sistema in znižanju stroškov upravljanja sistema. Zaradi nedavnega prehoda na poslovanje v virtualnem okolju, so se znašli pred velikim izzivom: kako zaščititi svoje podatke? Kot rešitev, ki bo hkrati bistveno znižala stroške upravljanja, se je izkazala vzpostavitev večoblačne podtkovne platforme (ang. multicloud data platform). Glavni produkti, ki so izboljšali in nadgradili sistem upravljanja pa so DataProtect in FortKnox.


Zaščita podatkov v središču pozornosti

V želji po osvetlitvi problematike nepopolne zaščite podatkov, so se pri Cohesity odločili za mesečno objavljanje pogovorne oddaje Spotlight on Security. V njem strokovnjaki z različnih tehnoloških področij govorijo o pomembnosti zanesljive zaščite in sposobnosti hitrega okrevanja po morebitnem kibernetskem napadu. Poslušalce tekom oddaje seznanijo tudi z rešitvami, ki se jih lahko poslužijo.


Povečajte moč zaščite podatkov

Zavedati se je potrebno, da so kibernetični napadi vedno bolj sofisticirani, učinkoviti in ob nepopolni zaščiti težko zaznavni. Okrevanje po napadih večjega obsega pa lahko podjetje stane tudi milijone! Zato si nikakor ne smete dovoliti, da nebi vlagali v izboljšave sistemov za kibernetsko zaščito. Cohesity je v ta namen pripravil priročen vodič Ransomware Readiness Guide, ki vam pomaga pri ugotavljanju, katere nadgradnje potrebujete.

Ne glede na vse, pa bi čisto vsako podjetje moralo vlagati v:

  • Zaščito kopij podatkov in sistema
  • Zmanjšati možnost neavtoriziranih dostopov
  • Zaznati morebiten napad in ga uspešno zajeziti in odpraviti
  • Povečati moč zaščite z integracijami in vmesniki za namensko programiranje (API - application programming interface)
  • Zagotoviti hitro okrevanje po kibernetskem napadu


V slogi je moč

Ključno v boju proti sofisticiranim kibernetičnim napadom je povezovanje. Cohesity se je zato skupaj z ostalimi podjetji, ki se ukvarjajo z zaščito in upravljanjem podatkov, povezal v skupino Data Security Alliance. Skupaj smo močnejši!


Zanesljivo okrevanje po kibernetskem napadu

V drugi pogovorni oddaji Spotlight on Security so strokovnjaki govorili o izredno pomembni temi - okrevanju po kibernetskem napadu. Kakšno je zanesljivo okrevanje in kakšne so njegove lastnosti? Glavne teme oddaje so bile:

  • Pomembnost izdelave celovite kopije podatkov, ki se uspešno zoperstavi ranljivosti ob kibernetskih napadih
  • Zaznajte težave v vašem varnostnem sistemu, še preden jih ugotovijo hacker-ji
  • Preverite, kako zanesljivo okrevanje vam omogoča obstoječi varnostni sistem


Bodite pripravljeni!

Prav nihče ni popolnoma varen pred kibernetskimi napadi. Na žalost večina podjetji še vedno zmotno misli, da so na dotične napade zelo dobro pripravljeni, vendar analitična poročila kažejo drugačen trend. Le 56% podjetij ima zagotovljeno stabilno podatkovno zaščito. Še bolj zaskrbljujoč pa je podatek, da bi v primeru napada le 14% podjetij bilo sposobnih popolnoma obnoviti svoje podatke. Ključnega pomena je, da ste vedno pripravljeni - zato izberite zanesljivega ponudnika zaščite podatkov. Celotno vodič o zaščiti si lahko ogledate tukaj.


Najnovejši trendi s področja kibernetske varnosti

Kibernetska varnost se mora ves čas spreminjati in dopolnjevati. Z iskanjem novih učinkovitejših načinov se namreč uspešno borimo proti kolapsu, ki bi ga lahko povzročili napadi na izredno občutljive podatke. Dejstvo je, da se v preteklem letu kar 46% analiziranih podjetij soočilo s kibernetskim napadom. Kako lahko le te preprečimo? V glavnem z nadgradnjo in vlaganjem v zanesljive varnostne sisteme. Poleg tega pa je izrednega pomena strategija zaščite, ki jo mora imeti pripravljeno vsako podjetje - le ta je odvisna predvsem od potreb in narave poslovanja. Vabljeni tudi k ogledu predavanja, ki ga je na temo kibernetske varnosti pripravil Cohesity.


Kaj povečuje možnost za kibernetski napad?

Prvi korak do izboljšanja varnostnega sistema je predvsem zavedanje, da težavo najpogosteje predstavlja prav obstoječa varnostna infrastruktura. Ključno je, da vrzeli v zaščiti uspešno zakrpate in tako napadalcem preprečite dostop do vaših podatkov. Ničesar ne prepuščajte naključju in raje dvakrat preverite, kako zanesljivo so zavarovani vaši podatki. Celotna študija o najpogostejših težavah, ki povečujejo možnost za kibernetske napade vam je na voljo na povezavi.


Zavaruj, zaznaj, okrevaj

Gre za preprosto formulo, ki predstavlja najboljšo obrambo pred zlonamernimi napadi na podatke vašega podjetja. V prvi vrsti je potrebno vzpostaviti zanesljiv sistem in načrt zaščite, ki je prilagojena občutljivosti podatkov, s katerimi upravljate. V drugem koraku je ključnega pomena hitro in učinkovito zaznavanje morebitnih škodljivih virusov in napadov. Zadnji korak pa predstavlja sposobnost za 100% okrevanje in povrnitev podatkovnega sistema v prvotno stanje. Kot eden izmed bolj zanesljivih produktov se je izkazal tudi Cohesity DataHawk, ki velja za 'all in one simple solution'.


Spoznajte Cohesity Data Cloud

Še ena v vrsti pametnih rešitev je tudi Cohesity Data Cloud - ena platforma, ki uporabniku nudi vrhunsko zaščito, upravljanje in vrednotenje pomembnih podatkov. Glavno prednost predstavlja individualna prilagoditev programske opreme in SaaS vsakemu posamezniku, glede na njegove potrebe.


Izboljšan oblačni sistem in zaščita podatkov

Cohesity slovi po stalnem nadgrajevanju svojih obstoječih varnostnih sistemov ki jih ponuja strankam. Prav to pa je tisto, kar jih vodi do odličnosti in priljubljenosti med uporabniki povsod po svetu. Tako so pred koncem leta 2022 naznanili prihod nove faze razvoja, ki bo pustila pomemben pečat v svetu upravljanja in varnosti podatkov in podatkovnih zbirk. Kot glavne novosti so omenili združenje Data Security Alliance, ter produkta Cohesity DataHawk in Cohesity Data Cloud.


Preizkusite ga tudi vi!

Zaščitite se pred kibernetskimi napadi s pomočjo FortKnox sistema, ki vam omogoča kar 6 mesecev brezplačnega izdelovanja brezplačne kopije podatkov. To je odličen način, da spoznate vse razsežnosti, ki vam jih sistem omogoča in izboljšate varnost vaših podatkov.

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju, prireditvah, novih produktih, študijah primerov in ostalih ugodnostih.
Pridružite se naši skupnosti!