NOVICE

Delphi High Performance je nepogrešljiv vodnik za razvijalce Delphija

Njegova najnovejša knjiga je Delphi High Performance in je nepogrešljiv vodnik za razvijalce Delphija, ki želijo obvladati umetnost optimizacije delovanja aplikacij.

Hitrejši in pametnejši razvoj z Delphi. Njegova največja prednost je hiter in odziven večplasten razvoj aplikacij in iger za Windows, macOS, iOS, Android, IoT, Linux ... Oblikujete lahko namizne ali mobilne aplikacije. UI poskrbi za intuitivno uporabniško izkušnjo, ki bo navdušila vsakogar.  

Pri nas imamo dobro oblikovano in aktivno Embarcadero skupnost, v ospredju katere je Primož Gabrijelčič. Integralis skupaj z njim redno organizira dogodke v živo ali preko spleta, ki se jih udeležujejo tako začetniki kot strokovnjaki iz vseh sfer.  

Nekaj utrinkov iz zadnjega dogodka kjer je Primož predstavil novosti, ki jih prinaša RAD Studio Alexandria 12, si lahko ogledate tukaj

Vodnik Delphi High Performance 

Pimož Gabrijelčič se z razvojem programov v okolju Delphi ukvarja že od samega nastanka tega razvojnega okolja. Po poklicu je programer, vendar kljub polni zasedenosti najde čas za predajanje svojega znanja na predavanjih, s pisanjem člankov in knjig.  
 
Njegova najnovejša knjiga je  Delphi High Performance in je nepogrešljiv vodnik za razvijalce Delphija, ki želijo obvladati umetnost optimizacije delovanja aplikacij.  

Avtor se poglobi v vse trike in tehnike, ki jih morate poznati, da pospešite svoje aplikacije v Delphiju. Obravnava vse nivoje, na katerih lahko poskrbimo, da bo aplikacija hitra - od izbire pravega algoritma, iskanja kritičnih mest s profiliranjem kode, pazljivega programiranja z upoštevanjem interne implementacije podatkovnih struktur v Delphiju, pa do naprednih tem, kot so izkoriščanje lastnosti upravitevlja pomnilnika in pisanje večnitnih programov. 
 
Druga izdaja knjige, ki je izšla junija lani, je prilagojena (takrat najnovejšemu) Delphiju 11.3 Alexandria. Nekateri primeri so bili razširjeni, nekateri popravljeni, dokumentirane pa so bile tudi spremembe po Delphiju 10.3, na katerem je temeljila prva izdaja. Dodani sta bili dve novi poglavji - eno o zbirkah Spring4D in drugo o vzorcih OmniThreadLibrary, razširjen pa je tudi opis Delphijeve privzete knjižnice Parallel Programming Library. 
 
Delphi High Performance ni le kup teorije. Ponuja praktične primere in jasne razlage, ki vam natančno pokažejo, kako uporabiti to, kar ste se naučili. Ne glede na to, ali ste izkušeni profesionalec v Delphiju, ki želi iz obstoječih aplikacij iztisniti več hitrosti, ali novinec, ki želi iz nič izdelati hitro programsko opremo, vas bo knjiga pritegnila in prepričala, da jo boste pogosto vzeli v roke. 

NAKUP KNJIGE PREKO PACKT 
Na voljo vam je eKnjiga, Print.  
Brezplačno si lahko ogledate tudi nekaj poglavij.  

NAKUP KNJIGE PREKO AMAZON 
Na voljo vam je eKniga - Kindle ali fizična knjiga 

Več o vodniku (v angleškem jeziku) si lahko preberete tukaj.  

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju, prireditvah, novih produktih, študijah primerov in ostalih ugodnostih.
Pridružite se naši skupnosti!