NOVICE

Kaj je novega: Dogodek Oracle CloudWorld 2022

Podjetje Oracle je gostilo dogodek Oracle CloudWorld 2022. Ta je bil namenjen predvsem predstavitvi različnih tehnoloških novosti in izboljšav njihove napredne opreme za delo z občutljivimi podatki.

Povzetek dogajanja na dogodku

Štiri glavne teme na letošnjem Oracle dogodku so bile osredotočene na poslovne rezultate, reševanje kompleksnih problemov, aplikacijo Fusion in infrastrukturo v oblaku.

V svojem osrednjem govoru je Larry Ellison razložil, kako Oracle pomaga pri reševanju najbolj zapletenih problemov v različnih panogah. Zlasti se je osredotočil na resničnost zdravstvenih aplikacij naslednje generacije v več oblakih, produktivnost in stalno obstoječo težavo z razdrobljenostjo podatkov, ki jo povzročajo porazdeljeni sistemi, ter na to, kako so tehnologije, kot je APEX, omogočile Oraclu, da v le nekaj tednih postavi ustrezne aplikacije, ki so pomagale pri za cepljenju proti COVID.

Safra Catz se je srečala z izvršnim direktorjem NVIDIA, tehničnim direktorjem Deutsche Bank, izvršnim direktorjem Red Bull Racing in drugimi vodilnimi, da bi sklenili dogovore o tem, kako doseči visoke poslovne rezultate.

Clay Magouyrk je na dogodku med drugim podal vpogled v prenovljeno Oracle Cloud Infrastructure. Ta je po novem še bolj robustna in vedno na voljo tam, kjer jo potrebujete. Predstavljena je bil tudi Oracle Alloy, platforma, ki številnim ljudem omogoča, da sami postanejo operaterji v oblaku.

Vse glavne Oracle teme so danes uporabnikom na voljo na zahtevo. Kaj so ustvarjalci za vas pripravili, si lahko oglejte na spletni strani oracle.com/cloudworld/on-demand/. Številne Oraclove pametne rešitve svojim strankam ponujamo tudi pri Integralisu - na voljo vam je Oracle Cloud infrastruktura, strojna oprema in programska oprema.


Nova različica Oracle Database

Na dogodku so odgovorni napovedali novo različico Oracle Database 23c. V tej novi različici baze podatkov Oracle bo več kot 300 novih funkcij, ki bodo predstavljale inovacije z vseh vidikov sodobnega upravljanja podatkov. V 23c je poseben poudarek na možnosti App Simple, ki bo zagotavljala funkcionalnosti, ki bodo pomagale razvijalcem pri izdelavi kritičnih, visoko zmogljivih aplikacij baze podatkov naslednje generacije. Številne dodelane funkcije pa bodo olajšale tudi operativne vidike baze podatkov. Na govorniški oder je stopil tudi Josh Spiegel, ki je predstavil Oraclov API, združljiv z MongoDB.


Relacijska dvojnost JSON

S strani Juan Loaiza je bila predstavljena odlična nova funkcija, imenovana JSON Relational Duality, ki prihaja v Oracle Database in združuje moč dokumentov JSON in relacijskega modela tako, da zgradi bazo podatkov, ki lahko samodejno prevede JSON v relacijsko in iz nje s polno transakcijo ACID, brez zaklepanja vgrajene kontrole. To razvijalcem ne samo omogoča, da še naprej uporabljajo dokumente JSON in podatkovne analitike za poizvedovanje po podatkih prek SQL, ampak je to tudi pristop, ki spreminja način razmišljanja o organiziranju in predstavljanju naših podatkov. 


Ko govorijo stranke

Pristnost dogodka so seveda doseglestranke, ki so iz prve roke povedale, za kaj točno uporabljajo Oracle Database in njihove druge tehnologije. Kaj so povedale na to temo?

  1. Newyorška borza je delila najboljše prakse za razvoj z JSON v Oracle Database,
  2. MR Healthtech in Nomura sta pojasnila, kako zagotoviti vrednost vašemu podjetju s pomočjo aplikacijami z nizko kodo,
  3. Retraced je navzočim pokazal, kako zgraditi globalno, pregledno in zaupanja vredno dobavno verigo s pomočjo Oracle Autonomous Database,
  4. Deutsche Bank je predstavila svoje najboljše prakse za Oracle Data Management.


Pronicljive seje iz Oracla


Poleg številnih osrednjih govorov, objav in sej s strankami je bilo tudi veliko sej Oraclovih zaposlenih, ki so dali odličen vpogled v to, kako poenostaviti vsakodnevno delo in stvari, ki vam bistveno olajšajo življenje:

  1. Jeff Smith je delil nasvete in trike za razvijalca baze podatkov Oracle,
  2. Conor McDonald je predstavil svoj Vodnik v petih korakih za prilagajanje SQL,
  3. Chris Saxon in Alex Nuijten sta opisala, kako napisati odličen SQL, ki ga je enostavno vzdrževati
  4. Nigel Bayliss je razpravljal o spremembah optimizatorja in najboljših praksah pri nadgradnji na Oracle Database 19c,
  5. Maria Colgan je pojasnila, kako izkoristiti moč namigov Oracle Database Optimizer,
  6. Bjorn Bolltoft in Sai Penumuru sta predstavila novo nastavitev zmogljivosti baze podatkov - Samodejni raziskovalec skladišča delovne obremenitve,
  7. Mike Dietrich, Rodrigo Jorge in Thomas Goop so vodili predstavitev o najboljših praksah nadgradnje baze podatkov in migracije.


Ključni povzetki

  1. Naslednja različica baze podatkov Oracle bo 23c in se izdaja za namen dolgoročne podpore,
  2. Oracle APEX 22.2 je trenutno v predogledu in vključuje izboljšave progresivnih spletnih aplikacij (PWA), ki zagotavljajo virtualno domačo mobilno uporabniško izkušnjo,
  3. Prihaja nova različica SQL Developer, ki temelji na VS Codium,
  4. Na voljo je nova Oracle Database Zero Data Loss Autonomous Recovery Service, ki zagotavlja varno varnostno kopiranje in hitro, predvidljivo obnovitev za storitve Oracle Database in Autonomous Database, ki se izvajajo na OCI,
  5. Predstavljena je bila tudi storitev Oracle Full Stack Disaster Recovery Service, ki strankam omogoča spremljanje in upravljanje celotnega procesa obnovitve po katastrofi za aplikacije, vmesno programsko opremo, omrežja, shranjevanje in računalništvo s konzole OCI,
  6. Nova izdaja GoldenGate, imenovana GoldenGate Free, omogoča potencialnim strankam, razvijalcem in študentom, da brezplačno uporabljajo GoldenGate ter popolnoma avtomatiziran življenjski cikel replikacije. Zasnovan je za razvoj, testiranje in proizvodnjo izvornih ali ciljnih baz podatkov velikosti 20 GB ali manj na OCI, v drugih oblakih ali na mestu uporabe.

Oracle rešitve vam ponuja tudi Integralis, za vse informacije pa smo vam na voljo na info@integralis.si ali telefonski številki 01-470-34-00.

Vir: Oracle CloudWorld 2022 Highlights for Oracle Database

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju, prireditvah, novih produktih, študijah primerov in ostalih ugodnostih.
Pridružite se naši skupnosti!