Strežniške rešitve

Najštevilčnejši del podatkovnega centra so zagotovo strežniki, ki na različne načine in za različne namene procesirajo podatke. Strežniki so lahko v različnih oblikah, z raznovrstnimi vlogami, ki preko številnih komunikacijskih poti in preko komunikacijske opreme dostopajo do podatkov.

Ponujamo zmogljive strežniške rešitve svetovno priznanih podjetij Oracle, Fujitsu, Lenovo… Skupaj z našimi strokovnjaki vam bomo, glede na vaše želje in zahteve oz. velikost podjetja, svetovali pri izbiri strežnika, ki bo ustrezal vašim potrebam. Ponujamo rešitve za mala in srednja podjetja, kakor tudi za največje poslovne sisteme, ki morajo biti kos vedno večjim količinam podatkov in nenehni rasti števila zahtev za obdelavo le-teh.


Shranjevanje podatkov

Podjetja vseh velikosti se srečujejo z upravljanjem ogromnih količin vedno bolj dragocenih podatkov. Shranjevanje teh podatkov je lahko zelo drago, pridobivanje vrednosti iz podatkov pa vedno težje. Organizacije imajo na voljo omejena sredstva, hkrati pa se morajo prilagajati dinamičnim okoljem in hitro ukrepati, če želijo izboljšati, poenostaviti ter optimizirati svojo IT infrastrukturo.

Portfelj celovitih rešitev za shranjevanje podatkov in njihovo upravljanje skozi celoten življenjski cikel, tako za majhna kot tudi za srednja in velika okolja. Rešitve, ki jih ponujamo, temeljijo na tehnologijah podjetji Oracle, IBM, Lenovo, Fujistu in Hitachi.

S pravimi varnostnimi mehanizmi lahko varujemo podatke v različnih okoljih kot so: DAS (Direct Attached Storage – direktno priključeni diski), NAS (Network Attached Storage – omrežno priklopljeni diski) in SAN (Storage Area Network – omrežje diskovnih naprav).

Pomagali vam bomo poiskati pravi odgovor glede na vaše zahteve. Naše rešitve vam bodo omogočile enostavno centralizacijo hrambe podatkov, optimizacijo prenosa podatkov končnim uporabnikom ter upravljanje skladiščnega prostora, rezultat pa bo zmogljiv in fleksibilen sistem.


Omrežne rešitve

Sodobna informacijska infrastruktura vedno bolj temelji na hitrih, varnih in zanesljivih mrežnih povezavah. Tudi krajši izpad omrežja lahko pomeni občutno gospodarsko škodo in madež na ugledu vsake organizacije. Dodatni vidik sodobnega omrežja je upravljivost, saj sodobni tempo zahteva izredno hitro prilagajanje dinamičnim spremembam. Zaradi strežniške virtualizacije je kompleksno obvladovanje celotnega omrežja še posebej zahtevno. Topologija fizičnega okolja se mora preliti v virtualno okolje in prav to predstavlja poseben izziv.

Omrežne rešitve podjetja Integralis temeljijo na dolgoletnih izkušnjah, ki so nadgrajene s sodobnimi tehnologijami naših partnerjev. Omrežje se začne v podatkovnem centru in prav na tem mestu je zanesljivost omrežja še posebej pomembna, saj gre za visoke zahteve in prepletanje različnih tehnologij. Naše gručne rešitve v sistemskem prostoru bodo povečale razpoložljivost podatkovnega centra, hkrati po boste zahtevno tehnologijo upravljali enostavno.

Odjemalci sodobnih omrežij so izredno raznoliki. Stikalna oprema in ožičenje še vedno tvorita jedro dostopnega dela omrežja, vendar se pri tem nakazujejo sodobni trendi, ki kažejo obrat od žičnih povezav proti brezžičnim. Specifika brezžičnih povezav v omrežje vnaša posebno kompleksnost. Sobivanje žičnega in brezžičnega omrežja je izredno pomembno. Naše rešitve omogočajo popolno segmentiranje brezžičnega omrežja WPA2 Enterprise, ter integracijo z obstoječo omrežno in strežniško infrastrukturo.

Trideset let izkušenj na področju omrežij je jamstvo za kakovost naših rešitev.


Varnostne rešitve

Živimo v svetu, ki se pospešeno povezuje. Dostopni smo na različnih napravah, povsod in kadarkoli. Naši podatki so na lastni infrastukturi (on premise) ali v oblaku (cloud). Vse se prepleta in hkrati z raznolikostjo komunikacijskih možnosti, se rapidno povečujejo tudi varnostne grožnje. Naši zaupni podatki še nikoli niso bili tako ogroženi. Grožnje pretijo v obliki različnih zlorab slabosti operacijskih sistemov, naprednih vrst virusov, vdorov, izsiljevanj ipd.

Zaščito podatkov je potrebno urediti kompleksno in z natančno določenim ciljem. Sodobne požarne pregrade se ob ustrezni umestitvi natanko prilagajajo sodobnemu informacijskemu sistemu. Na strani podatkovnega centra segajo celo v virtualno infrastrukturo in na strani uporabnikov kompleksno ščitijo končnega uporabnika. Neodvisno od uporabljene naprave ali načina dostopa. Požarne pregrade zagotavljajo varne povezave med oddaljenimi poslovnimi enotami in večfaktorsko avtentikacijo oddaljenih uporabnikov s popolno integracijo v strežniški informacijski sistem. Velika paleta naročniških storitev omogoča čiščenje vsakovrstnih groženj in samodejno blokado neprimernih vsebin. Razvoj je v zadnjih letih osredotočen na zaščito pred izsiljevalskimi virusi, ki jih ne moremo odkrivati na podlagi vzorcev. Skratka, obsežen nabor storitev, ki jih je potrebno pravilno izbrati in namestiti.

Dolgoletne izkušnje na področju varnosti nam omogočajo kompetentno svetovanje in izvedbo učinkovitih varnostnih rešitev. Poznavanje celovite informacijske infrastrukture in nadgradnja s sodobnimi varnostnimi mehanizmi sta recept za mirnejši spanec. Aktualne varnostne grožnje lahko zaznamo še pred nakupom in implementacijo, tako da naredimo varnostno oceno na podlagi stvarnega prometu na omrežju. Naši strokovnjaki bodo promet analizirali, identificirali grožnje in predlagali ukrepe. Za nasvet smo vam vedno na voljo.


Namizne rešitve

Od tradicionalnih namiznih računalnikov in zaslonov do slogovno dovršenih računalnikov vse v enem, zmogljivih naprav, primernih tako za poslovanje kot tudi za igranje računalniških iger, in družini prijaznih postavitev – Integralis ima pravi poslovni računalnik za vas.

Prenosni računalnik je največje okno v svet spleta in še več. Potrbujete prenosni računalnik za ustvarjanje, učinkovito poslovanje ali celo za igranje računalniških iger? Ponujamo vam zmogljive naprave, ki so lahko kos namiznim računalnikom, lahke naprave za tiste, ki so veliko na poti, cenovno ugodne prenosnike, ki vam prinašajo vrednost in učinkovitost v enem. V zadnjem času pa celovito paleto dopolnjujejo še inovativni prenosni računalniki t.i. “2 v 1”, ki združujejo najbolje dveh svetov: tabličnih in klasičnih presnikov.

Zaupajte nam
in našim partnerjem

Podjetje Integralis pri prodaji izdelkov in lastnih storitev sodeluje z vodilnimi svetovnimi ponudniki informacijskih rešitev. Že vrsto let skrbno gradimo nabor naših strateških partnerjev, ki nam zagotavljajo dostop do vrhunskih tehnologij, izkušenj in rešitev, ki jih lahko ponudimo našim kupcem.