Coop – uvedba Hitachi VSP 5500 (all-flash)

S posodobitvijo svoje infratrukture želijo postaviti svežo hrano v središče uravnotežene in raznolike prehrane in zagotoviti, da so visokokakovosti izdelki vedno na voljo na policah v trgovini kot tudi na spletu, kar je predstavljajo ključni izziv za skupino.

Uvedba orodij in njihova uporaba v resničnem okolju:  

 
1. Strojna oprema: 

  • Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) 5500 (all-flash), VSP G700 (all-flash), VSP G900 (hybrid), VSP G350 (hybrid) 
  • Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) 
  • Unified Storage for NAS G600 and G400 (all-flash) 
  • Hitachi Content Platform (HCP) G10, HCP G11, HCP S10 and HCP S31 
     

2. Programska oprema:  

  • Hitachi Global-Active Device 
  • Hitachi Universal Replicator 

Naročnik: Coop Group 

 

UVOD: 

Skupina Coop je vodilno podjetje za maloprodajo, veleprodajo in proizvodnjo hrane s sedežem v Švici. Maloprodaja je predvsem osredotočena na švicarski trg, podjetje pa na debelo deluje po vsej Evropi. 
S posodobitvijo svoje infratrukture želijo postaviti svežo hrano v središče uravnotežene in raznolike prehrane in zagotoviti, da so visokokakovosti izdelki vedno na voljo na policah v trgovini kot tudi na spletu, kar je predstavljajo ključni izziv za skupino – upravljanje, hitra dobava v velikem obsegu, logistični procesi in hitro odočanje. 

Učinkovito vodenje logistike okoli 14 distribucijskih centrov je osrednjega pomena za uspeh trgovca. Da bi strankam vsak dan zagotovili dobavo osnovnih živil, kot so sadje, zelenjava in kruh, se Coop močno zanaša na analizo podatkov in napovedi – vključno z dejavniki, kot so lokalne vremenske razmere, da optimizira distribucijo in poveča svežino. 
 
IZZIVI: 

  • Podpora robustnim logističnim operacijam za dostavo sveže hrane fizičnim trgovinam in spletnim naročnikom po Švici. 

REŠITVE: 

  • Konsolidacija in standardizacija bliskovnega pomnilnika, pri čemer se poveča zanesljivost in zmogljivost čez različne delovne obremenitve. 

ZAKLJUČEK: 

Z uvedbo Hitachi Virtual Storage Platform in ostale strojne ter programske opreme so dosegli visoko zanesljivost in zmogljivost svoje infrastrukture, ki pripomoreta k večji razpoložljivosti najpomembnejših poslovnih aplikacij, ki tako zagotavljajo zanesljivo storitev za stranke v vsakem trenutku.  

Še posebej se je izboljšala zmogljivost shranjevanja, ki je izjemno pomembna za njihovo interno aplikacijo SAP Business Warehouse, saj se preko nje analitiki vsakodnevno odločajo glede naročil, ki morajo biti v vsakem trenutku posodobljena. Zahvaljujoč takšnemu izboljšanju so zmanjšali izgubo sveže hrane in s tem povečali prodajo.  

»Kar resnično ločuje Hitachi Vantara od drugih prodajalcev, je brezhibno in preprosto sodelovanje,«
pravi Hässler.
»Delo s Hitachi Vantaro je zelo preprosto, brez zapletenih procesov. Vzpostavili smo zaupanja vreden odnos z odličnimi inženirji, ki zelo dobro poznajo naše okolje. Hitachi Vantara je zelo prilagodljiv sistem, ki med drugim omogoča hiter dostop do začasne infrastrukture, če se moramo soočiti z nepričakovanimi izzivi glede zmogljivosti.« 

Hässler zaključuje:
»Skupaj s podjetjem Hitachi Vantara smo poenostavili in standardizirali našo infrastrukturo z upoštevanjem strategije shranjevanja enega prodajalca. Te zanesljive in stroškovno učinkovite rešitve nam pomagajo ohranjati naše police po vsej Švici založene s svežimi izdelki. To povečuje našo prodajo, hkrati pa našim strankam pomaga vzdrževati uravnoteženo prehrano.« 


Več o zanimivi študiji primera si lahko preberete tukaj.

 

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju, prireditvah, novih produktih, študijah primerov in ostalih ugodnostih.
Pridružite se naši skupnosti!