IcTrainer aplikacija- uvedba orodja Delphi in FireMonkey

Uvedba orodij Delphi in FireMonkey ter njuna uporaba v resničnem življenju.

Naročnik: Indor Training UG

IZZIV 

V primerjavi z običajnim kolesarjenjem na prostem nudi vadba na sobnem kolesu pomembno dopolnitev treningov. Ključni prednosti sta možnost treniranja skozi vse leto, ne glede na vremenske razmere, in simulacija poti ter različnih načinov vožnje, ki jih morda v svojem zunanjem okolju ne morete izkusiti.  

Kaj pa, če hočete več? 

Zares zagrizeni kolesarji in triatlonci vse pogosteje uporabljajo interaktivne trenažerje, ki so neposredno povezani z njihovimi pravimi kolesi. Cene teh gibljejo med 350 in 3.000 EUR ( za najbolj izpopolnjena »pametna« kolesa, ki lahko do popolnosti simulirajo tudi naklon proge). 

Takšne trenažerje je mogoče upravljati s programsko opremo, s katero simuliramo hitrost, upor in naklon. Izbiramo lahko med virtualnimi svetovi in vizualnimi postavitvami prog.
Vendar se težava pojavi pri tem, da so takšne vsebine navadno rigidne in lastniške. 

REŠITEV 

Podjetje Indor Training UG je našlo rešitev.

  • Z uporabo razvojnega okolja Delphi in ogordja FireMonkey so ustvarili cenejšo, lahkotnejšo alternativo, ki ponuja nešteto možnosti povezovanja, ne samo pri kolesarjenju v telovadnici ali dnevni sobi, temveč tudi na drugi fitnes opremi. 

  • Aplikacija podpira merilnike srčnega utripa, kadence, moči in hitrosti preko Bluetooth BLE ali ANT+ povezave. Deluje na računalnikih z operacijskimi sitemi Win, macOS, na tablicah iOS in Android.  
    V aplikacijo so integrirani brskalniki, ki so med treningi zelo priljubljeni, prav tako lahko poslušate glasbo, gledate kolesarske videe, Netflix, Amazon Prime in uporabljate druge storitve. 
     
  • Aplikacijo icTrainer si lahko prilagodite na številne načine, vrednosti je mogoče spreminjati sproti. Ekipa je za dodatno prilagodljivost uporabila Delphi za razvoj upravljalnika pametnega telefona (iOS in Android), tako da lahko uporabniki upravljajo bistvene funkcije, tudi ko se aplikacija izvaja na monitorju. 

Oglejte si video posnetke o uporabi aplikacije icTrainter.

ZAKLJUČEK 

icTrainer je uspešna, sodobna aplikacija, ki odlično prikazuje prednosti večplatformskega razvoja Deplhi in možnosti uporabe ogrodja FireMonkey z integracijo zunanjih komponent.  
Na splošno ima aplikacija zelo nizke strojne zahteve in z lahkoto komunicira z vsemi trenutnimi trenežerji na trgu, z merilniki utripa, kadence, hitrosti ter z zunanjimi merilniki moči in drugo fitnes opremo, kot so kajak, veslanje in plavanje, kmalu pa lahko pričakujemo tudi njeno uporabo na tekalnih stezah.  

Več o aplikaciji in študiji primera si lahko preberete TUKAJ.

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju, prireditvah, novih produktih, študijah primerov in ostalih ugodnostih.
Pridružite se naši skupnosti!