NOVICE

Brezplačen Embarcadero Webinar - Vse o tokovih podatkov (TStream)

Vse o tokovih podatkov (TStream). Prijavite se na brezplačni Embarcadero Webinar, ki bo potekal 16.02.2022 ob 9.30 uri!

Predmet pogovora: EMBARCADERO – Vse o tokovih podatkov (TStream)
Predavatelj: Primož Gabrijelčič
Kdaj? 16.02.2022 ob 9.30 AM
Dolžina predavanja: cca. 2 uri
Jezik: Webinar bo potekal v slovenščini


Tokovi podatkov so eden najlepših gradnikov v Delphijevi sistemski knjižnici (RTL). Omogočajo nam izdelavo programov, ki se ne ukvarjajo s tem, kako so podatki shranjeni. 
Še več - z enostavno spremembo kode lahko podatke potegnemo iz drugega vira, recimo iz programskih sredstev (resource) namesto iz datoteke, pa to na obstoječo kodo ne bo nič vplivalo. 

Obstoječi tokovi podatkov omogočajo marsikaj - delo z datotekami, programskimi sredstvi, internetnimi povezavami, pomnilnikom …, lahko pa jih uporabimo tudi na lastne, inventivne načine. 

V webinarju si bomo ogledali osnove dela s tokovi podatkov in obstoječe tokove v sistemski knjižnici,nato pa bomo predstavili nekaj zanimivih razširitev koncepta - tokove za branje razpršenih podatkov, tokove, ki spreminjajo delovanje drugih tokov, tokove, ki šifirajo podatke in še marsikaj.

PRIJAVA NA BREZPLAČNI WEBINAR


Predavatelj Primož Gabrijelčič se z razvojem programov v okolju Delphi ukvarja že od samega nastanka tega razvojnega okolja. Kljub temu, da je po poklicu programer, najde čas tudi za predajanje svojega znanja dalje s predavanji ter pisanjem knjig in tehničnih člankov. V slovenskem prostoru je dobro znan, saj je s serijo predavanj Embarcadero Akademija začel že leta 2012. Izdal je tri knjige o programiranju v Delphiju (v angleškem jeziku), ki so popularne po celem svetu. Spotoma pa piše tudi blog The Delphi Geek (www.thedelphigeek.com).

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju, prireditvah, novih produktih, študijah primerov in ostalih ugodnostih.
Pridružite se naši skupnosti!