NOVICE

Nova izboljšana verzija C++Builder in RAD Studio 11.1.5 C++Builder CodeInsight

Embracadero je eden vodilnih ponudnikov programske opreme za izdelavo aplikacij - C++Builder, RAD Studio in Delphi so njihovi produkti, ki jih lahko najdemo v najbolj zanesljivih in zaupanja vrednih podjetjih. Tokrat so njihovi strokovnjaki pripravili novo, izboljšano različico C++ Builder in RAD Studio.

Embracadero je z velikim zadovoljstvom naznanil splošno razpoložljivost nove verzije RAD Studio 11.1.5 C++Builder CodeInsight. 11.1.5 C++Builder Code Insight Update je kakovostna izdaja za C++Builder in RAD Studio uporabnike, ki koristijo C++. Tokratni poudarek so razvijalci namenili predvsem izboljšanju dokončne kode in sorodnih funkcij za C++.

Kaj predstavljata RAD Studio™ in C++Builder?

RAD Studio™ je eno najmočnejših integriranih razvojnih okolij, ki omogoča izdelavo visoko zmogljivih in uspešnih aplikacij za Windows, Android, iOS, macOS in Linux. Glavna prednost RAD sistema je izdelava aplikacije za večje platforme z uporabo zgolj ene same kode in ene razvojne ekipe – več o tem si lahko preberete tukaj. Delo razvijalcev tako poteka veliko hitreje, stroški se zmanjšajo, rezultati pa bistveno izboljšajo. Okolje RAD Studio vam je na voljo tudi pri Integralisu, kjer svojim naročnikom zagotavljamo sodobne informacijske rešitve. V ta namen se pri svojem delu povezujemo s svetovno priznanimi strateškimi partnerji, med katerimi je tudi Embracadero. Tako lahko prav vam ves čas zagotavljamo dostop do vrhunskih tehnologij in rešitev.

V povezavi z okoljem RAD se kot nepogrešljiva izkaže programska oprema C++Builder®, ki vam omogoča, da aplikacije za Windows C++ in iOS razvijete kar 10x hitreje z manj kode. Tudi slednji vam je na voljo pri Integralisu. Več o tem, kako sta se orodje RAD Studio in orodje C++Builder® izkazala v praksi pri dveh naročnikih, si lahko preberete v naših študijah primerov.

11.1.5 vsebuje številne nove in izboljšane funkcije

Embracadero tehnologi so pri posodobljeni različici uvedli nov vrstni red shranjevanja. Pri shranjevanje novega projekta C++ vas bo IDE zdaj pozval, da najprej shranite sam projekt, ki sledi novim dodanim enotam. Vnaprej pripravljena glavnina bo samodejno shranjena kot del projekta, ne da bi vas pri tem pozvala po imenu datoteke in lokaciji.

Druga, na novo omogočena funkcija je neobvezno samodejno shranjevanje pri ustvarjanju projekta. Namenjena je temu, da funkcija Code Insight deluje takoj, ko je projekt ustvarjen ter da se ujema z vedenjem drugih C++ ID-jev. Ker gre za neobvezno funkcijo, jo lahko sami vklopite v razdelku IDE Options > Desktop and Saving. Funkcijo lahko seveda, za potrebe tistih, ki uporabljajo prejšnjo različico, kadarkoli izklopite.

Po novem so obvestila o napredku za razčlenitev C++ LSP zdaj prikazana v vrstici LSP progress na dnu, pod Projects view, tako kot pri Delphi programski opremi. Na voljo vam je tudi več mest za krmarjenje. Včasih lahko navigacija do simbola (npr. tipka Ctrl in nato klik na simbol) kot rezultat vrne več veljavnih mest za navigacijo. V 11.1.5 je prikazan spustni seznam, ki vam omogoča, da s tipkovnico ali miško izberete, kam se želite pomakniti. Če je mesto že odprto v urejevalniku, to vključuje nekaj dodatnih kontekstnih informacij.

Opcija zakasnjenega indeksiranja sedaj omogoča, da se izbirani indeks izvede samo takrat, ko shranjujete (Ctrl+S.) Upoštevati je potrebno tudi dejstvo, da se rezultati vpogleda v kodo posodobijo šele takrat, ko zadevo shranite.

Nova različica vam ponuja tudi možnost indeksiranja vseh datoteke v skupini projektov. Gre za novo možnost, ki je prikazana na zavihku LSP Behavior tab. Priporočamo vam, da na tem mestu preberete dokumentacijo o vseh nastavitvah, ki so vam na voljo. Tako boste kar najbolj optimalno konfigurirali možnost vpogleda v kodo (ang. Code Insight), da se bo le ta kar najbolje ujemala z vašimi projekti.

Posodobljen C++Builder vam prinaša številne ključne izboljšave, ki vplivajo na kakovost, zmogljivost in učinkovitost vašega dela. Embracadero pa vam hkrati omogoča, da sami testirate, kako se nova izboljšana verzija obnese pri vašem delu – brezplačen preizkus si lahko naložite tukaj.

Odločite se za C++Builder Architect Edition Trial

  • Preizkusite bogat nabor vizualnih komponent C++Builder za snovanje izjemnih platform, s prilagojenim izgledom (ang. platform-native look and feel), ki omogoča izvrstno uporabniško izkušnjo.
  • Preizkusite zmogljive RTL razrede in komponente C++Builder za nize (ang. strings), JSON, mreženje in zbirke podatkov.
  • Razvoj domorodnih aplikacij za Windows 10 z okvirjem VCL Windows UI
  • Zgradite samostojno ali spremljevalno aplikacijo iOS z okvirjem UI FireMonkey
  • Preizkusite funkcije Architect edition features, vključno z Embracadero spletnim servisnim motorjem RAD Server REST, obsežno povezljivost oddaljene zbirke podatkov in vgrajeno izdajo InterBase ToGo za mobilne naprave.
  • Companion Trial Editions of Sencha Ext JS, Ranorex testing in Aqua Data Studio
  • Na voljo so vam tudi nasveti in vodič, ki vam bodo pomagali pri začetni uporabi tega odličnega orodja.

Pri Integralisu smo še posebej ponosni na naše partnerstvo s podjetjem Embracadero, ki je eno vodilnih na področju večplatformske programske opreme za izdelavo aplikacij. Na ta način lahko postanemo vaš najboljši partner, ki vam pomaga pri reševanju tehnoloških zagat, s produkti priznanih ponudnikov pa optimiziramo informacijske procese vašega podjetja. 

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju, prireditvah, novih produktih, študijah primerov in ostalih ugodnostih.
Pridružite se naši skupnosti!